Ударите на американската и британската армия по позиции на подкрепяните от

...
Ударите на американската и британската армия по позиции на подкрепяните от
Коментари Харесай

НАТО: Ударите на САЩ и Великобритания по позиции на хусите са отбранителни

Ударите на американската и английската армия по позиции на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси са " отбранителни ", като задачата им е " запазването на свободата на навигация по един от най-важните водни пътища в света ", съобщи представител на НАТО, представен от Ройтерс.

" Силите на хусите са подкрепяни, снабдявани и оборудвани от Иран. Така че Техеран има специфична отговорност да обуздае своите проксита ", добави той.  

Самият Алианс не е взел участие в офанзивите. Но Съединени американски щати и Англия членуват в блока, а Нидерландия и Канада, които също са част от северноатлантическия пакт, предоставиха поддръжка за дейностите им против хусите, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Междувременно представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър заяви, че Вашингтон и Лондон не възнамеряват разполагането на спомагателни сили в района. 

Той означи, че американският министър на защитата Лойд Остин, който бе приет в болница на 1 януари поради зараза, сега е в положително положение и че два пъти е разговарял с президента Джо Байдън през последните два дни. Остин " е интензивно зает с надзора и насочването на тези удари ", уточни Райдър.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР